Halvmaraton kan drille søndagstrafikken i Aalborg

På søndag vil tusindvis af motionister bevæge sig igennem Limfjordstunnelen. (Foto: Baghuset)
dato

Søndag 2. juni opfordrer Vejdirektoratet trafikanter i og omkring Aalborg til at væbne sig med lidt ekstra tålmodighed, da der her bliver afviklet to store motionsevents, som kan give kø ved Limfjordstunnelen.

Normalt er Limfjordstunnelen forbeholdt køretøjer, men søndag 2. juni gøres en undtagelse, da den aalborgensiske tunnel her skal danne ramme om to begivenheder for de friske og rørige, der er til bens, nemlig Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland.

De to begivenheder betyder, at Limfjordstunnelens vestlige rør er spærret fra kl. 6.30 til 11.00.

I dette tidsrum vil trafikken i og omkring Aalborg være påvirket, og trafikanter på E45 bør derfor indstille sig på forlænget rejsetid i begge køreretninger.

Man vil stadig kunne bruge Limfjordstunnelens østlige rør, men med færre spor end normalt, da tunnelrøret nu skal deles af trafikanter i begge køreretninger. I den forbindelse vil den øvre hastighedsgrænse blive nedsat fra 90 til 50 km/t.

Vær derudover opmærksom på, at frakørsel 23 Kridtsvinget er spærret, mens de to events finder sted. Trafikanter, der kommer fra syd og skal ind til byen, vil derfor blive henvist til frakørsel 24 Øster Uttrup Vej, hvor den ledes ad Øster Uttrup Vej og Øster Sundby Vej og frem til Østre Allé. Tilkørslen fra Kridtsvinget mod nord vil fortsat kunne benyttes.

Vejdirektoratet opfordrer deltagere til Aalborg Halvmaraton og WALKin Nordjylland og øvrige trafikanter til at sætte ekstra tid af til rejsen og til at følge myndighedernes trafikråd på dagen.

Gode råd til trafikanter

For deltagere:

  • Er du i bil, så kør hjemmefra i god tid, da trafikken vil være påvirket.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, inden du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

For øvrige trafikanter:

  • Forvent ekstra rejsetid på E45 ved Limfjordstunnelen, da trafikken vil være påvirket mellem kl. 6.30 og 11.00, hvor al trafik bliver afviklet i det østlige tunnelrør.
  • Frakørsel 23 Kridtsvinget er spærret mellem kl. 6.30 og 11.00. Benyt i stedet frakørsel 24 Øster Uttrup Vej.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, inden du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

På de to eventhjemmesider finder man desuden et interaktivt kort med beskrivelser af midlertidige afspærringer i Aalborg midtby og vejomlægninger.

Kilde: Vejdirektoratet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.