Politiet lægger ekstra kræfter i fogedsager

Foto: Rigspolitiet
Profilbillede
dato

Nordjyllands Politis afdeling i Hjørring kørte den 27. oktober 2022 en særlig indsats for at komme til bunds i fogedsagerne i Hjørring og Jammerbugt kommuner. Det blev til 34 fremstillede personer for Fogedretten, og flere af personerne havde mere end én sag, der afventede sagsbehandling.

Når Fogedretten oplever, at folk ikke selv møder op trods adskillige anmodninger om det, bliver politiet involveret. For de forurettede, som har penge i klemme hos skyldnere, fortjener selvfølgelig en afklaring.

”Derfor kørte vi i går en særlig indsats i samarbejde med Fogedretten, hvor vi målrettet gik efter at få fundet flest mulige af skyldnerne i fogedsagerne, som vi har her i Hjørring og Jammerbugt kommuner, og så transporterede vi dem til Hjørring Politistation eller Kaas Politikontor, hvor vi i dagens anledning havde besøg af fogeden,” forklarer vicepolitiinspektør John Lamp Henriksen, leder på stationen.

Fokus på effektiv proces for alle
John Lamp Henriksen fortæller, at politiet med denne samarbejdsindsats gik efter at få afviklet fogedsagerne på en effektiv måde for alle parter.

”Det er klart, at det er ærgerligt, vi skal bruge ressourcer på at køre ud og anholde folk, som selv burde være mødt op. Når det nu så alligevel er endt der, har vi gjort, hvad vi kunne for at smidiggøre processen. For eksempel gav vi borgerne mulighed for at blive kørt til Kaas Politikontor, så de kunne få deres forhold afklaret så tæt på hjemmet som muligt,” siger John Lamp Henriksen.

Anholdelser kom ikke bag på nogen
Og det kom ikke bag på de personer, som politiet kørte ud for at anholde i fogedsagerne i går.

”I de her sager har folk fået alle muligheder for selv at møde op først,” understreger vicepolitiinspektøren. ”– og jeg vil da sige, at fik vi nu ikke fat i alle i denne omgang, så kan jeg kun opfordre til, at man får lettet sin dårlige samvittighed og ringer til os, så man kan få lavet en aftale og komme videre. Det er alle bedst tjent med.”

I starten af november kører politiet i Frederikshavn også en ekstra indsats for at afvikle fogedsager. 

Har man et uafklaret mellemværende med Fogedretten, skal man hurtigst muligt møde personligt op ved Fogedretten i Hjørring, Sct. Knuds Park 8, 9800 Hjørring (tlf. 9968 5600)

Er ens sag sendt til politiet, skal man ringe til Nordjyllands Politi på tlf. 114 og bede om at blive stillet videre til ekspeditionen på sin lokalstation.

Nordjyllands Politis stationer og åbningstider kan ses her: Nordjyllands Politi

Kilde: Nordjyllands Politi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.