Der er mangel på god arbejdskraft i flere brancher, og hos restaurantejerne mærker man det også tydeligt, at det er svært at skaffe arbejdskraft. Sådan er det også på Restaurant Havkatten i Hals.
Der bliver løbet stærkt mellem køkkenet og kunderne på Restaurant Havkatten i Hals. Der er og har nemlig været mangel på personale i løbet af året, fortæller ejeren, Allan Thykjær, til Hals Avis.
Det er ikke spor sjovt at afvise kunder, fordi der ikke er personale nok. Men det har Allan Thykjær været nødt til. Han har måtte afvise flere selskaber, simpelthen fordi der ikke er mandskab til at give god service, fortæller han til avisen.
Heldigvis er højsæsonen ved at være ovre for i år, men ejeren frygter allerede næste forårs- og sommersæson, som sætter ind omkring april. Han ville ønske, der blev uddannet flere tjenere og kokke, men det gør der ikke.
Ejeren gør sig mange tanker om, hvorfor der er mangel på både faglært og ufaglært personale, og han har stadig brug for kompetente hænder i sin forretning. Derfor har han forsøgt at lokke med støtte til transport og andre ting, men det hjælper ingenting.
Lige nu er der ingen folk at lokke til – og frygten for næste sæson er stor. Hvis ikke billedet er anderledes til næste år, er Allan Thykjær nødt til at overveje, hvordan han kan drive sit spisested på en anden måde, så han ikke slider sig selv og sit personale op.