Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres bidrag til videnskab og forskning. Deres forskningslaboratorium har spillet en central rolle i udviklingen af teknikker, der har forbedret ikke kun ølproduktion, men også forskning i gær og klimatolerante planter.
Fra gær til klimatolerante planterForedraget tager dig med ind i laboratoriets verden, hvor du kan lære om de videnskabelige opdagelser, der ligger til grund for ølproduktion. Rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og klik-kemi er blot nogle af de banebrydende opdagelser, der er gjort her.
Du vil også få indsigt i forædling af byg og humle, og hvordan disse dyrkes bæredygtigt. Foredraget vil også dække udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Smagsprøver og historiske indsigterUnder foredraget vil du få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået løbende. Desuden vil du høre om den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, samt fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og varer en halv time længere end normalt. For yderligere information, billeder og pladsreservation kan du læse mere her.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Molehuset, Hou Havn, Hou Mole 27, 9370 Hals
Entré: 30 kr
Arrangør: Fantastiske Hou
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her