Forstå naturens tilbagegang og fremtidens løsninger i Hou

dato

Tirsdag den 12. november 2024 kl. 19:00 byder Molehuset på Hou Havn velkommen til et spændende foredrag om den vilde naturs tilbagegang og potentialet for at vende udviklingen. Tre eksperter vil dele deres viden om biodiversitet og økologi, og hvordan vi kan hjælpe truede arter.

I en tid hvor mange dyre-, plante- og svampearter oplever massiv tilbagegang, inviterer Fantastiske Hou til en aften med fokus på naturens udfordringer og løsninger. Foredraget vil give deltagerne indsigt i, hvornår nedgangen begyndte, og hvilke menneskeskabte trusler der påvirker naturen.

Eksperter deler deres viden

Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage publikum med på en rejse tilbage til vores dybe forhistorie, hvor store eksotiske dyr som huleløver var en del af vores planet. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide os gennem det historiske landskab, fra blomster- og insektrige enge til 1800-tallets industrialisering.

Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutidens pres på biodiversiteten og præsentere en række naturforbedrende projekter i Danmark. Disse initiativer involverer både private borgere, myndigheder og erhvervsvirksomheder i kampen for en bedre fremtid for den vilde natur.

Streamet foredrag fra Aarhus Universitet

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret i samarbejde med værter i forskellige byer og Carlsbergfondet. Deltagerne vil få indsigt i naturens økosystemer og spilleregler, som er essentielle for at beskytte truede arter.

For mere information om foredraget, billeder og pladsreservation, besøg her. Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag via dette link.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Molehuset, Hou Havn, Hou Mole 27, 9370 Hals
Entré: Fri entré
Arrangør: Fantastiske Hou
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut